Pauzepraatje 2 juni 2022

3 juni 2022 0 Door John Vos

3 juni 2022 Door  JOHN VOS

Gisteren (2 juni) heb ik tijdens het pauzepraatje over diverse onderwerpen kort wat verteld. O.a. dat Freddie Greveling het koorlidmaatschap heeft moeten opzeggen, dat Jacco medebeheerder is geworden van onze Facebookpagina, dat Theo de achterwandbeelden tijdens ons 4-korenconcert heeft verzorgd en ook nog een aantal praktische zaken. In deze editie van het KHM Journaal kun je e.e.a. nog eens rustig teruglezen.

Opzegging Freddie Greveling

Freddie Greveling heeft noodgedwongen zijn koorlidmaatschap moeten beëindigen. De oogarts ziet geen kans op verbetering. Hij kan de partituren niet voldoende lezen. Erg jammer en heel verdrietig voor Freddie.

Praktische zaken

Nieuwe editie smoelenboek
Theo gaat vanaf volgende week donderdag om 19:00 uur starten met het maken van foto’s maken een nieuw smoelenboek.

Nazit 9 juni 2022
Op verzoek van Lust is de nazit eenmalig niet in onze bekende ruimte maar in het restaurant.

Korenfestival Amusing Hengelo, zaterdag 11 juni 2022

Artikel in TC Tubantia

Pauline Paalman en Marius Uiterwijk zijn geïnterviewd door TC Tubantia. Volgende week verschijnt een artikel  over het KHM en de organisatie achter Amusing Hengelo in de krant. Om een foto bij het artikel te kunnen plaatsen was er gisteravond een fiotograaf bij het begin van de repetitie. Hij heeft ons koor samen met diverse in het kanariegeel gestoken mensen van de Amusing Hengelo organisatie op de foto gezet.

KHM optredens

De tijden van de KHM optredens zijn bekend! Zoals bekend (zie vorige editie KHM Journaal) treden we driemaal op, om 13:00, 14:30 en 16:30 uur (twee maal buiten en een maal binnen).  Je bent ook van harte uitgenodgd deel te nemen aan de SING-IN tussen 10.00 tot 10.45 uur. Wouter Munsterman verzorgt deze  in de middenzaal van de schouwburg. Hij maakte hiervoor De Amusing Inzing-canon. Daar gaan we op de koorrepetitie van 9 juni albvast even mee oefenen.

De convocatie komt uiterlijk dit weekend. We treden op in de “casual outfit”. Check alvast of je koorkleding nog past!

Podiumwachten

TijdenNamen podiumwachtMobiel telefoonnummer
11.30 – 12.15Marius Uiterwijk + tas ophalen06 18123231
12.15 – 13.30Gerrit Vervoorn06 23234534
13.30 – 14.30Rob Leydekkers06 35439478
14.30 – 15.00KHM optreden 
15.00 – 15.45Rinus Gerritjans 
15.45 – 16.15Clemens Spanjer06 48027866
16.15 – 17.00Ine Klepper  +   tas inleveren 06 36325163

Contactpersoon adoptiepodium: Marius Uiterwijk 06 18123231  uitklep@gmail.com

Contactpersoon Amusing Hengelo: Marcel Hemmelder 06-23091054 m.hemmelder@amusing-hengelo.nl

Juryverslag 4-korenconcert

Van de juryleden Jan Kruimink en Martina Hilarides hebben we een schriftelijk verslag van hun bevindingen ontvangen. Ons kooroptreden werd, inclusief dat van de solisten, goed gewaardeerd. Enkele citaten: 1) prachtig mannenkoor, 2) afwisselend repertoire, 3) diligent duidelijk in zijn slag, 4) pianobegeleiding in goede balans met de zang, 5) stevige klank, 6) mooie uitsmijter. Ook hebben we een tiental tips gekregen om als koor nog beter te presteren.

Het volledige verslag kun je hieronder lezen en downloaden.

Achterwand beelden 4-korenconcert

door Theo Sterenberg

Tijdens ons aandeel op het 4 korenconcert werd op de achterwand beelden vertoond. Ik heb deze samengesteld en geprobeerd bij het muziekstuk zo goed mogelijk passende beelden te vinden. Zelf hebben wij er niets van kunnen zien. Enkele leden  hebben mij gevraagd of dit alsnog mogelijk is. Om die reden heb ik, bij zelf gemaakte video opnamen, de achtergrond beelden in de video kunnen monteren. Wil je de video incl. de achtergrondbeelden zien, dan kun je deze via deze Youtube link bekijken: 

Let op: alleen met bovenstaande link lukt het. Ze zijn niet openbaar toegankelijk dus kun je ze via zoeken niet vinden. Dit is vanwege copyrights op een aantal beelden.
De jury heeft in haar rapport ook een opmerking gemaakt over de beelden:”De fotobeelden waren sfeervol en voegden echt iets toe, uitgezonderd de foto met het angstige meisje in beeld – dat was niet in overeenstemming met de bijbehorende muziek”.Dat ze die laatste opmerking in het rapport vermelden is dit voor hun kennelijk erg belangrijk. Uiteraard ben ik het er niet meer eens.

Ik ben benieuwd hoe jullie hier over denken.

Groeten, Theo

De Facebook pagina van het KHM

door Jacco Camphens

Sinds een paar weken ben ik medebeheerder van de KHM Facebookpagina (https://www.facebook.com/khm1886)

De koorfoto die is gemaakt tijdens het 4-korenconcert staat erop, een bericht over de repetities met Maria en een bericht over de locaties waar we zingen tijdens Amusing Hengelo.

Ook kan ik filmpjes en foto’s van optredens en repetities plaatsen die dan zichtbaar worden voor Facebookvrienden van het KHM.

Belangrijk is dat deze berichten ge-liked (duimpje) maar met name gedeeld worden en daar kunnen jullie als Facebookvriend voor zorgen.

Delen van berichten en info die ik plaats zorgt voor een snelle verspreiding van deze berichten.

Ben je lid van Facebook maar nog geen vriend van het KHM? Stuur dan een verzoek om vrienden te worden.

Je kunt ook vragen aan familieleden om een vriendschapsverzoek te sturen aan het KHM of stuur mij een berichtje met de namen van mensen die ik namens het KHM kan uitnodigen.

Dus, bezoek de pagina en like en deel de berichten. Ook op deze manier zorgen we voor meer zichtbaarheid van het KHM.

Groeten, Jacco