Pauzepraatje – Mededelingen

21 mei 2024 0 Door Harry van der Mark

Pauzepraatje – vz. Paul de Witte
Tonny Hemel (al enige tijd lid) is donderdag j.l. officieel geïnstalleerd als lid van het KHM. Uit handen van de voorzitter kreeg hij de versierselen uitgereikt. Proficiat Tonny!!
Er werd een inventarisatie gedaan naar de aanwezigheid bij de deelname aan het KHM tijdens de onthulling van het beeld achter de Lambertus. Helaas bleken er te weinig koorleden beschikbaar om een volledig koor daar acte de presence te laten geven. Er wordt nu gezocht naar een alternatief.

Convocatie optredens 1 juni tijdens Amusing Hengelo – Hkm Hans Kolenbrander
Onderstaand de convocatie voor de optredens op 1 juni a.s. Jan Stelling zal die dag optreden als koormeester, omdat Hans Kolenbrander verhinderd is. Tevens geeft onze dirigent aan dat de komende twee repetities in ieder geval de stukken die we bij Amusing gaan brengen, geoefend gaan worden.
Bij goed (en dus warm) weer, kunnen de blauwe jasjes thuis blijven.

Eindavond 18 juli 2024 – Cc Theo Sterenberg
De eindavond is al weer in zicht. Dit betekent dat we alweer een seizoen afsluiten, het lijkt nog maar een paar maanden geleden dat we naar de sterrenwacht Cosmos in Lattrop zijn geweest.
Voor dit jaar heeft de Activiteiten Commissie een ander educatief en gezellig uitje voorbereid. Maar in plaats van de oneindige ruimte boven ons, zoeken we het nu dichter bij de grond. We brengen die avond een bezoek aan Wijngaard Hof van Twente in Bentelo en zijn dan in de gelegenheid om wat meer te weten te komen over het maken, produceren en bottelen van wijn.

We worden rond 18.00 uur verwacht.

Na ontvangst kunnen we, onder leiding van een gids, in 2 of 3 groepen een rondje maken langs de wijnstokken. Vervolgens maken we kennis met de wijnmakerij. Deze is groter dan u zult verwachten voor zo’n kleine wijngaard. Er worden n.l. niet alleen de druiven van de eigen wijngaard verwerkt, maar ook van andere wijngaarden, tot ver in Duitsland toe. De druiven worden aangevoerd en hier tot wijn verwerkt. Er worden diverse soorten gemaakt: “champagne” achtige wijn, portwijn, witte en rode wijn. Vervolgens lopen we door de kelders waar die verschillende soorten wijnen worden opgeslagen.
Al met al belooft dit een verrassende en interessante rondleiding te worden, waarbij we ook de mogelijkheid krijgen om iets van dit moois te proeven. Na afloop staat er een buffet voor ons klaar. Deze wordt verzorgd door restaurant Spoolder in Bentelo.
We hopen natuurlijk op heel mooi weer. Op de wijngaard is een prachtig terras, waar we ook een leuk uitzicht over de wijngaard hebben. Maar uiteraard is er ook binnen een gezellige ruimte met veel glas, zodat er ook hier uitzicht is. Er is een bar waar diverse drankjes gekocht kunnen worden.
Een “eis” van de eigenaresse, Ilse Visscher, is dat we in de loop van de avond een lied ten gehore zullen brengen. Ze heeft zelf in het projectkoor van Hengelo Heroes meegezongen en wil ons graag nu een keer als mannenkoor horen. Een elektrische piano is beschikbaar.

We hebben de prijs van dit arrangement laag kunnen houden, mede dank zij een bijdrage van de vereniging én bij voldoende deelname. De kosten zullen max. € 17,50 p.p. zijn (excl. eigen consumpties).
Omdat deze prijs alleen geldt bij voldoende deelname willen we graag van te voren weten of er voldoende animo is. We vragen je daarom om a.s. donderdagavond aan te geven of je komt. Ben je donderdagavond niet aanwezig, wil je dan via een email naar de secretaris laten weten of je deelneemt aan de eindavond?. Uiteraard zijn de partners ook uitgenodigd!!!!!

Thema concert november 2024 – Cc. Theo Sterenberg
Voor een thema concert in november 2024 willen we o.a. de meest populaire nummers (bij koorleden en publiek) van het KHM zingen uit de periode 2008-heden. Jij, je partner of huisgenoten kunnen hun stem uitbrengen.
Op de website www.khmk.nl is een nieuwe menu optie gekomen met de titel: Stem mee.
Daaronder zie je een lijst met alle stukken die we onder leiding van Jacco (dus vanaf 2008) tijdens een concert hebben gezongen. Je kunt maximaal 15 nummers die je graag zou willen horen/zingen op het concert selecteren.  Als je de nummers hebt geselecteerd klik dan op de knop Stemmen onderaan.
Denk eraan, druk alleen op Stemmen als je keuze definitief is, je kunt namelijk je keuze achteraf niet meer wijzigen. Denk eraan: stem uitbrengen is maar 1x (per apparaat) mogelijk. Om vooraf te kunnen zien welke nummers op het scherm staan, kun je bijgaand de complete lijst downloaden.

DE STEM VAN HET KHM
Ingezonden stukken door leden van het KHM

De Engelbewaarder – Martin Hillen
Het zal de lezer van het KHMjournaal zeker zijn opgevallen: bij het stuk van Martin Hillen over “De Engelbewaarder” vorige week, ontbrak de bijlage.
Bij deze alsnog:

Activiteiten in de regio

Het Hengelose koor Vocal Harmony vraagt aandacht voor hun concert op 9 jun i a.s.

Agenda mei en juni 2024

NB.: De agenda van de website is leidend. In het KHMjournaal wordt alleen de korte termijn agenda opgenomen. De KHM activiteiten, tenzij anders vermeld, vinden plaats in buurthuis De Tempel, Booggang 2 (Kasbah) 7552 JZ Hengelo.
Do 23 mei: 20:00 uur: Gewone repetitie.
Do 30 mei: 20.00 uur: Gewone repetitie
Za 1 juni: 10.00 uur: Amusing Hengelo (Convocatie volgt)
Do 6 juni: 20.00 uur: Gewone repetitie
Vr 7 juni: 11.00 uur: Onthulling en bekendmaking naam beeld Jan Wils (Convocatie volgt)
Do 13 juni: 20.00 uur: Gewone repetitie
Do 20 juni: 20.00 uur: Gewone repetitie
Do 27 juni: 20.00 uur: Gewone repetitie