Pauzepraatje – Mededelingen

17 oktober 2023 0 Door Harry van der Mark

Freddy Harperink weer terug!
Na lange tijd (sinds the Proms in januari dit jaar) is Freddy Harperink (B2) weer in ons midden. Fijn dat je weer terug bent Freddy en dat je weer mee kunt zingen!!

Enkele data:
Bij deze enkele data die goed vastgelegd moeten worden in de agenda:

  • Donderdag 23 november is er geen repetitie i.v.m. verhindering van onze dirigent. In plaats daarvan wordt er gerepeteerd op maandag 27 november om 20.00 uur. (Het KerstKleinKoor oefent om 18.45 uur).
  • In tegenstelling tot eerdere berichten zijn de volgende data vastgelegd als oefendata met het Stedelijk Orkest Borne. De juiste data zijn: Maandag 18 december 2023 en maandag 15 januari 2024.
    We oefenen dan de nummers die we samen met het orkest gaan doen. Dit vindt plaats in hun clubgebouw. Het adres is: Burenweg 5, 7621 GX Borne. De tijdstippen volgen nog.

Studeren
Tijdens het pauzepraatje benadrukte voorzitter Paul de Witte nogmaals dat er thuis gestudeerd moet worden. Onze dirigent gaat samen met Herbert Nijkamp een filmpje maken hoe het beste gestudeerd kan worden.

Sociaal-maatschappelijk project Die Mutter
In het KHM Journaal van 25 juli hebben we hier voor het eerst aandacht aan gegeven. Tom Grondman is een van de solisten bij deze bijzondere productie. Hij vertelde John Vos gisteravond dat men nog enkele mannen kan gebruiken. En nu onze koorreis naar Wales niet doorgaat zit die niet meer in de weg. Inmiddels is iets meer bekend over het programma (Voor inhoudelijke informatie zie KHM journaal 3 oktober 2023).
Op 11 november 2023 staat een ontmoetingsdag, met kennismaking e.d., gepland. Begin 2024 zijn de volgende repetities voorzien (steeds op zaterdagen): 3 februari, 13 april, 4 mei en bovendien op dinsdag 14 mei (’s avonds, enkel indien nodig) en op donderdag 16 mei (’s avonds generale repetitie in Schouwburg Hengelo).
De bedoeling is om deze productie 4x uit te voeren tussen 17 en 23 mei 2024, als volgt:

  • 17 mei première Schouwburg Hengelo
  • 18 mei voorstelling Concordia Enschede
  • 19 mei matinee Concordia Enschede
  • 23 mei voorstelling De Bond Oldenzaal

Meezing Messiah in Carré, 10 december 2023

Toch liever meezingen met een klassieker muziekstuk? Ook dat kan. John Vos heeft zaterdag jl. tijdens de open dag van de Nederlandse Reisopera een stukje van de sfeer van het meezingen mogen proeven en kan dit van harte aanbevelen!  

Op zondag 10 december 2023 organiseren de Nederlandse Reisopera en Theater Carré, voor de zevende maal een groots meezing-evenement in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Met 1000 amateurzangers wordt het oratorium Messiah uitgevoerd in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Hou je van samen met anderen zingen? Aarzel dan niet en meld je aan voor de Meezing Messiah! De kosten voor de meezingers bedragen €35,- inclusief bladmuziek, repetitie, lunch en pauzedrankje. Meer informatie vind je op deze pagina: https://reisopera.nl/doe-mee/meezing-messiah

Bericht van Michel Bik
Hallo theater- en muziekvrienden.

Ik ben momenteel druk aan het repeteren voor het theaterstuk ‘Dagboek van een dorpskoor’. Ik zou het heel leuk vinden als ik jullie op één van de uitvoeringen mag begroeten. Wellicht zien jullie dan meer bekenden .