Pauzepraatje-Mededelingen

10 oktober 2023 0 Door Harry van der Mark

Koorreis Wales 2024 gaat niet door
De koorreis naar Wales in 2024 gaat niet door. Nadat alle kosten en bijkomende kosten zijn geactualiseerd blijkt dat het reisbedrag al snel naar de € 700,- per persoon gaat. Daar komen dan nog de kosten voor de annuleringsverzekering, de lunches en de drankjes bij. Dat is voor het bestuur aanleiding geweest om de koorreis zoals die gepland stond af te gelasten.

Herziene mapinhoud
Onze dirigent heeft een nieuw schema gemaakt met het juiste mapnummer van Fortune Plango (915). Tevens zijn de nummers die we niet repeteren eruit gehaald. Dat scheelt weer mooi in de dikte van de map 😉

Kerstkleinkoor
Het aantal aanmeldingen vanuit het koor is op zich voldoende. Vanuit de zanggroep van de 1e tenoren kunnen we nog één koorlid gebruiken.
A.s. donderdag is de 1e repetitie van het Kerstkleinkoor. Zoals bekend is dit een oefenrepetitie om te zien of het lukt om de kerstliedjes te zingen met de geluidsopnames als begeleiding. We starten om 18.45 uur in ons repetitielokaal.

Koorscholing
Een nieuwe ronde koorscholing zal georganiseerd worden aan het begin van 2024. Nadere bericht hierover volgt.

Jacco afwezig op donderdag 23 november
Op 23 november is is onze dirigent verhinderd i.v.m. een generale repetitie van één van zijn andere koren. De genoemde uitwijkdatum van 20 november gaat vooralsnog niet door omdat onze repetitieruimte dan is bezet. Er wordt gekeken naar een andere uitwijkdatum.

Agenda

Niet iedereen vind de weg naar onze agenda op de website, toch is deze niet onbelangrijk want met de agenda is het mogelijk (ruim) voor dato te weten wanneer het koor een concert heeft, extra of juist geen repetitie. Mede door gebruik te maken van de agenda kan aan- of afwezigheid dan ook ruimschoots voor de desbetreffende datum aan je koormeester worden doorgegeven.

Dit om te voorkomen dat we tijdens een optreden geconfronteerd worden met een onverwacht aantal afwezigen.

Als extra service hierbij een overzicht van onze aankomende evenementen, ben je verhinderd op een vermelde datum meld dit dan zo snel mogelijk aan je koormeester.

Diverse culturele activiteiten
Voor de liefhebbers:

Open dagen reisopera
Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober zetten we onze deuren wagenwijd open voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil komen kijken bij ons operagezelschap.

Kijk alvast mee in deze promo-video: https://youtu.be/RcyT7sdFRus?si=sqCxSy3Ll-IJjHq0

Voor de zangliefhebbers: op zaterdag 14 oktober zijn er om 11.00 uur en om 13.30 uur inloop-workshops voor koorzangers, gegeven door zangers van Consensus Vocalis. We nemen o.a. een aantal koordelen uit onze Meezing Messiah door (Uitvoering in Carré op zondag 10 december 2023). Wil je de bladmuziek van tevoren digitaal van ons ontvangen, mail dan naar marketing@reisopera.nl

Data: zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2023

Tijden: op zaterdag van 10.00 -17.00 en op zondag van 12.00 – 17.00 uur

Locatie:   Nederlandse Reisopera

                 Performance Factory (gebouw West)

                 Hoge Bothofstraat 43a

                 7511 ZA  Enschede

Meld je vast aan!

Toegang is gratis maar wij vragen bezoekers wel om zich van tevoren aan te melden. Het is niet verplicht, maar wel handig voor ons. Je kunt kiezen voor de zaterdag of zondag. Klik op deze link om het aanmeldformulier in te vullen.

Mocht je onverwacht verhinderd zijn op 14 of 15 oktober, dan hoef je je niet af te melden.

Concert Toonkunst Enschede