KHM Journaal – 5 September 2022

5 september 2022 0 Door John Vos

door John Vos, Secretaris

Inhoudsopgave

Start nieuwe seizoen

Nieuw repetitieschema

Op 8 september a.s. repetitie in het museum (dus niet in de theaterzaal)

Regionale concertagenda: Toonkunst Enschede, TCOV en Borns Kleinkoor

Start nieuwe seizoen

Op donderdag 1 september 2022 zijn de koorrepetities weer begonnen. In de komende maanden gaan we hard aan de slag met het programma voor de PROMS concerten in januari 2023 (zie de vorige editie van het KHM Journaal). De set partituren hiervoor is inmiddels beschikbaar. In december geven we een kerstconcert, met vooral “gouwe ouwe”.

In de pauze van de eerste repetitie heeft Ton Freriksen afscheid genomen van het KHM. Vanwege zijn snel slechter wordende zicht heeft hij zijn langjarige koorlidmaatschap helaas moeten opgeven. In zijn praatje memoreerde Ton aan de diverse zeer geslaagde concertreizen die hij met het koor heeft mogen maken. Hij gaf voorbeelden waarin de reis perfect georganiseerd was, maar dat er buiten de organisatie om toch nog allerlei zaken fout kunnen lopen.

Nieuw repetitieschema

Jacco heeft voor de komende maanden een nieuw repetitierooster opgesteld. We mogen vooral aan de slag met de volgende stukken die samen met orkest gaan uitvoeren: O Fortuna – Orff, Anthem uit Chess, Baba Yetu, Chansons d’amour, Thank you for the Music & You never walk alone.

In het repetitieschema zijn ook de data voor de extra PROMS23 repetities (zondag 11 december 20-22 uur; zaterdag 17 december 10-12 uur; donderdag 5 januari 20:00 uur, maandag 9 januari 19:00 uur en de generale repetitie op vrijdag 13 januari 19:00 uur) en de concertdata (kerstconcert 15 december en PROMS23 concerten 14 en 15 januari) opgenomen. De presentatie van het stadslied staat op dit moment in het schema gepland op 4 januari 2023, echter deze datum is nog niet definitief.

De PDF-versie van het nieuwe repetitieschema kun je hier downloaden.

De Excel-versie van het nieuwe repetitieschema kun je hier downloaden.

Op 8 september a.s. repetitie in het museum (dus niet in de theaterzaal)

In het huurcontract is met Oyfo overeengekomen dat zij  de theaterzaal elk seizoen enkele malen op donderdagavond aan externe partijen mogen verhuren. De eerstvolgende externe verhuring is  donderdag 8 september a.s. Die avond vindt de koorrepetitie plaats in het museum. Tijdens de pauze en de nazit kunnen we bij restaurant LUST terecht.

Regionale concertagenda: Toonkunst Enschede, TCOV & Borns Kleinkoor

Op zondag 18 september 2022 om 14:30 uur verzorgt Toonkunst Enschede o.l.v. Iassen Raykov en i.s.m. het PHION een concert in het Muziekcentrum Enschede. Op het programma staan (1) Gloria van Poulenc en (2) Messa di Gloria van Puccini. Kaarten kosten €27,50  aan de zaal (€25,00 in de voorverkoop; jeugdkaarten €12,50) en zijn te koop via de leden en via het Wilminktheater (klik hier om te bestellen).

Op zaterdag 1 oktober 2022 om 20:00 uur geeft het Twents Concertkoor TCOV i.s.m. het Nederlands Begeleidingsorkest een concert in de Stadhuishal te Hengelo. Op het programma staat de Messiah (HWV56) van Georg Friedrich Händel. De algehele leiding is in handen van Eric Kotterink. Kaarten kosten €25,00 (geen rang / vrije zit) en zijn te koop via de TCOV-leden, aan de zaal en via de Schouwburg Hengelo (klik hier om te bestellen).

Op zaterdag 8 oktober 2022 geeft het 80-jarige Borns Kleinkoor o.l.v. Bram van der Beek een groot jubileumconcert in Borne met als thema “Voor altijd jong”. Het wordt een dubbelconcert met om 16:00 uur een klassiek optreden in de Stephanuskerk en om 20:00 uur een populair concert in het Kulturhus. Tussen de optredens door wordt een buffet geserveerd in de foyer van het Kulturhus. Kaarten voor de concerten met of zonder buffet (per concert €15,00, buffet €20,00, passe-partout €45,00) zijn verkrijgbaar bij Herman Dankaart (dankaart1@home.nl). De passe-partout is ook te koop bij Kulturhus De Bijenkorf Borne (klik hier om te bestellen).

Tenslotte: voor onze eigen PROMS23 concerten op 14 en 15 januari 2023 kunnen enkel nog deze maand toegangskaarten tegen gereduceerd tarief worden gekocht. Voor kaarten met 30% vroegboekkorting ga naar de website van de Schouwburg Hengelo (klik hier om te bestellen).