KHM Journaal – zomereditie met enkele oproepen

10 augustus 2022 0 Door John Vos

Intro

In deze zomereditie van het KHM Journaal aandacht voor drie onderwerpen. Als eerste een oproep van Roel Vrijhoeven om je snel te melden als je belangstelling hebt voor de vaandelkast van het KHM. Als tweede een oproep van Maria Bolduyeva m.b.t. een benefietconcert op 20 augustus in de Zwanenhof. Het concert is mede bedoeld om geld in te zamelen om de studie van twee Oekraiense vluchtelingen te helpen bekostigen. Tenslotte als derde een herhaalde oproep van de Federatie Amateurkunst Hengelo om gastzangers voor de PROMS23 concerten te helpen werven.

Ons vaandel moet uit de kast komen – door Roel Vrijhoeven

Het Museum Hengelo is blij met ons verenigingsvaandel, maar heeft geen plek voor de bijbehorende vaandelkast. Een anoniem en roemloos einde dreigt voor de kast, die nog door Wim Spanjer gemaakt is. Wil je voorkomen dat de kast naar de kringloop, of erger gaat?  Hij is om niet beschikbaar! Belangstellenden kunnen zich bij mij melden (email: rpj.vrijhoeven@gmail.com). Wacht niet te lang, voordat het te laat is.

Benefietconcert op 20 augustus in de Zwanenhof – door Maria Bolduyeva

Hallo, mijn naam is Maria Bolduyeva, dirigente van het koor van moeders en kinderen van Oekraïense vluchtelingen “Soloveyko”.  Wij moesten de oorlog ontvluchten en wonen nu in de Zwanenhof in Zenderen.

Op zaterdag 20 augustus a.s. wil ik het optreden van twee getalenteerde jonge dames onder uw aandacht brengen. Het wordt een concert genaamd “Concert bij kaarslicht“.

Maar er is nog een ander belangrijk doel deze avond. Mijn zus Natalia droomt ervan om verder te studeren aan het Conservatorium in Nederland. Ze heeft de afgelopen twee jaar in Oekraïne gestudeerd. Victoria, een andere bewoonster van de Zwanenhof, heeft de middelbare school onlangs afgerond en droomt ervan om te studeren aan Saxion Hogeschool. U begrijpt dat noch Natalia noch Victoria hier de financiële middelen voor hebben. Daarom organiseren we dit benefietconcert. In totaal hebben we 4,500 euro nodig. We hopen dat, met het geld dat we met dit optreden kunnen verzamelen, de droom van deze meisjes kan uitkomen.

Ik hoop dat het een sfeervolle avond wordt waar de ziel van de muziek ons ​​allemaal zal kunnen verenigen. Op het programma staan ​​de meest bekende klassieke werken van componisten als Beethoven, Bach, Rachmaninoff en anderen. Aanvangstijd is 20:00 uur en het concert vindt plaats in de Kapel van de Zwanenhof.  Een toegangskaartje is niet nodig maar een vrije gift voor dit benefietconcert wordt zeer gewaardeerd!  

Werving gastzangers voor PROMS23 concerten – door Henk van Zonneveld

Begin 2023 vinden een tweetal PROMS23 concerten plaats in de Schouwburg van Hengelo. Voor de optredens tekenen Armonia, het KHM en het vrouwenkoor POPenzo (+ combo). KHM en POPenzo vormen samen de basiskoren. Jullie hebben de data van de beide concerten (zaterdagavond 14 en zondagmiddag 15 januari 2023) en van de extra repetities (zondag 11 december 20-22 uur; zaterdag 17 december 10:12 uur; donderdag 5 januari 20:00 uur, maandag 9 januari 19:00 uur en vrijdag 13 januari 19:00 uur) al in de agenda staan.

Voor het zingen van een zestal liederen worden de basiskoren aangevuld met ca. 50 gastzangers. Na een eerdere oproep (zie o.a. KHM Journaal 30 juni 2022) hebben zich meerdere dames (sopranen en alten) gemeld, maar de aanmeldingen door heren (zowel tenoren als bassen) lopen wat achter.

Ik nodig hierbij iedereen uit zoveel mogelijk mannen in je omgeving (denk aan familieleden, colllega’s, buren, vrienden en bekenden e.d.) te wijzen op de mogelijkheid als gastzanger te “shinen” tijdens deze bijzondere concerten. 

In de bijlage is alle deelname-informatie voor gastzangers te vinden (Om welke liederen gaat het? Wanneer zijn de repetities? Wordt er gewerkt met digitale oefenbestanden? Wat zijn de kosten van deelname? Waar kan ik me aanmelden Tot wanneer kan ik me aanmelden? Etc ).

Aanmelden kan via een e-mail naar hengelosekorenkoepel@gmail.com o.v.v. je naam, koor(-ervaring, indien van toepassing) en de stemgroep (Alt, Sopraan, Tenor, Bas). Ik hoop een flink aantal aanmeldingen te ontvangen !