Digitale STEM: KHM Mededelingen en regionale concertagenda

14 mei 2022 0 Door Harry van der Mark

Gecombineerde editie van de digitale STEM
Herbert Nijkamp en Harry van der Mark verzorgen de digitale STEM via het KHM journaal. Omdat Herbert eventjes uitgeschakeld is (Beterschap Herbert!!) is deze editie verzorgd door Harry van der Mark

Woensdag a.s. 18 mei 20.00 uur repetitie i.p.v. donderdag 19 mei

Omdat onze dirigent Jacco een generale repetitie heeft met een ander koor op donderdag, Is er woensdag a.s. repetitie in plaats van donderdag. De organisatie woensdag a.s. wijkt af van onze normale repetitie. We repeteren in de hal van het museum, omdat de theaterzaal bezet is. Daarom graag de ingang van OYFO gebruiken en rechtstreeks doorlopen naar de museumruimte. Wij hebben ook onze pauze in de museumzaal.
Na afloop van de repetitie, kun je de ruimte verlaten via de OYFO uitgang. Mocht je gebruik willen maken van de nazit, dan kun je je spullen meenemen naar de foyer (de gebruikelijke plek). Na afloop van de nazit verlaat je het gebouw via de LUST uitgang.

Woensdag a.s. zal Maria Bolduieva ook weer met ons gaan werken aan het lied ‘Prayer for the Ukraïn’ of te wel ‘Molitva za Ukrainu. Zeker de moeite waard om tijdens je dagelijkse studie in voorbereiding op ons concert zaterdag 21 mei goed te beluisteren. Het is een opname die Maria erg mooi vindt. Zeker voor ons een inspiratie om het woensdag a.s. zeker zo mooi te zingen.

Molitva za Ukrainu

Michel Bik neemt deel aan het sprookje ‘Cinderella’ op 2 en 3 juli
Op 2 en 3 juli voert Studio 65 Vocaal Theater het klassieke sprookje ‘Cinderella’ uit in de versie van Rodgers&Hammerstein in het Wilminktheater in Enschede. Onze eigen Michel Bik doet hieraan mee!!!

In het kader van de traditionele voorjaarsdag van het VGO geven de muziekverenigingen “Armonia” en “Concordia” een concert op de oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat op zondag 22 mei 2022 vanaf 11.30 uur.

Uniek project door: De Maarschalk van Saterslo
Een unieke uitvoering rondom de rijke historie van kasteel Saterslo, geschreven in opdracht van Koninklijke muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. Het muziekstuk is gecomponeerd door Carl Wittrock, de teksten zijn geschreven door Laurens ten Den en deze worden verteld door Jan Riesewijk. Verder doen naast het orkest en de drumband, diverse solisten en een projectkoor mee. 

Maarschalk van Saterslo biedt een totaalbeleving gebaseerd op de sagen en legendes rondom kasteel Saterslo te Saasveld. Vanaf de eerste stap binnen de slotgracht waan je je terug in de tijd. Tijdens het geserveerde 3-gangendiner proef je letterlijk de sfeer van toen. Na het diner word je wandelend door de kasteeltuin meegenomen in de rijke historie van Saasveld. Te midden van de restanten van kasteel Saterslo, komen de sagen en legendes tot leven door diverse sketches in de tuin. Na dit uitgebreide voorprogramma geniet je in de kerk van het muzikale spektakel. Uiteraard is er na de uitvoering gelegenheid om binnen de gracht na te genieten met een lekker drankje.

Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO- viert 25 jarig bestaan met jubileumconcert

Dit jaar viert het Twents Jeugd Symfonie Orkest-TJSO-haar 25-jarig bestaan en dat is een reden voor een feest! In 1995 begonnen als projectorkest en nu uitgegroeid tot een volwaardig heterogeen bezet symfonieorkest van 60 getalenteerde jonge musici met een minstens zo getalenteerde en enthousiaste dirigent Carl Wittrock.

De eerste grote activiteit in het jubileumjaar is het:

JUBILEUMCONCERT vrijdag 10 juni in het Muziekcentrum Enschede, aanvang 20.00 uur

Uitvoerenden zijn naast het orkest, sopraan Karin Hertsenberg en een groot gemengd koor (100) o.l.v. Armanda ten Brink.

Op het programma staan originele filmmuziek en composities die als filmmuziek gebruikt zijn van het “Lacrimosa”  van WA Mozart tot  ” Hymn to the Fallen” van John Williams.

Ook is een kort optreden van het Reünisten orkest, bestaande uit oud-TJSO’ers onderdeel van het programma.