“Groot Borns Vrijheidskoor”

27 april 2022 0 Door KHMK

Beste mensen,

Het idee van het Borns Kleinkoor om op 5 mei een “Groot Borns Vrijheidskoor” te vormen begon met een droom. Een droom om in Borne, voor de uitgestelde viering van 75 jaar vrijheid, in 2022 heel veel zangers bij elkaar te brengen. 

De droom

Sluit je ogen en stel je voor… Het open plein voor het Kulturhus …vrij van auto’s…. feestelijke vlagversiering …Op het bordes staan verschillende groepen zangers… Er klinkt muziek …  Van alle kanten komen zangers aangelopen….  Langzaam maar zeker vult zich het bordes…De stroom van zangers houdt niet op. …Als er geen plaats meer is op het plein…op het gras…, dan vult zich ook de parkeerplaats met honderden zangers. En dan zijn het niet meer zo maar heel veel zangers, maar staat daar een grote menigte die zich aanéén heeft gesloten in gedeelde vrolijkheid en uitbundige zang.

Hoe mooi zou het zijn om met al deze zangers, mannen en vrouwen, mensen van jong tot oud en uit verschillende culturen, samen te zingen?

Dat is nog steeds onze droom, een droom die u waar kunt maken door in groten getale op 5 mei om 19.00 uur op het Kulturhusplein te staan en samen met de zangers uit 9 koren liederen te zingen over vrijheid en verbinding. U hoeft maar naar het nieuws van elke dag te kijken om te beseffen hoe fijn het is dat wij in alle vrijheid over vrijheid kunnen zingen.

Komt u ook? We rekenen op u!

Met vriendelijke groet,

De jubileumcommissie van het Borns Kleinkoor.