Kerstgroet van Jacco

23 december 2021 2 Door KHMK


Beste koristen van het KHM,

Na een periode waarin we op donderdagavond weer ‘ouderwets’ met elkaar hebben kunnen zingen en repeteren en hebben kunnen uitzien naar een echt kerstconcert, zitten we nu weer thuis.

De (kerst)muziek moeten we van de spreekwoordelijke DVD halen of beluisteren op de TV, Youtube of Spotify en dat is toch echt een andere beleving dan wanneer we het echt live hadden kunnen uitvoeren.

Ik hoop oprecht dat er aan deze periode van onzekerheid voor de koormuziek een eind gaat komen. Toen ik vanmorgen het nieuws las was het sprankje hoop waarin ik nu vasthoud dat Omikron wellicht minder ziek maakt…  Die trend mag wat mij betreft doorzetten.

Hoop, gelukkig hebben we dat nog en met kerst in het vooruitzicht is dat misschien ook maar goed ook. Dus, ik blijf hopen en ik vertrouw erop dat we weer gaan zingen, live, in het echt, met elkaar, want er is niets mooiers dan dat.

Heren, ik wens jullie een hele mooie kerst en een heel goed en muzikaal 2022!

Groeten, Jacco