De caravanclub KHM

21 december 2021 0 Door KHMK

Eind Augustus togen de leden van de Caravanclub weer naar Notter (bij Rijssen) voor het
verblijf van 5 weken op de SVR camping “De Grimberghoeve” met grote kampeerplaatsen
en goed sanitair.

Deze groep met als naam “de Grimbergzangers” bestond uit Elly en Willy Extercatte, Els en Rinus Gerritsjans, Els en Hans Kolenbrander, Rieki en Clemens Spanjer, Vera en Theo Sterenberg en Ann en Paul de Witte.
Het was in het jaar 2020 zo goed bevallen dat ook voor 2021 weer was geboekt. Evenals vorig jaar hebben we in de maand September uitstekend weer gehad.
Er is weer veel gefietst in de mooie omgeving van o.a. Nijverdal, Enter, langs de Regge naar de Sallandse Heuvelrug met haar paarse heidevelden en schapen, de Noetselerberg, de Sprengenberg, de Holterberg en niet te vergeten het Wierdenseveld. Dat gezamenlijk fietsen vond praktisch altijd plaats in de middag waarna dagelijks aansluitend een “happy hour”werd gehouden met hapje en niet te vergeten een drankje, afwisselend bij iemand voor de caravan.
Dit gezellig samen zijn werd soms pas tegen 19.30 uur beëindigd. Bij minder goed weer werd gebruik gemaakt van de prachtige moderne partytent van Elly en Willy waar we met zijn allen onder konden en die naast hun caravan een plek had gekregen.
s’ Avonds was iedereen op zich zelf in eigen caravan. Er werd dan tv gekeken dan wel gelezen en soms een spelletje gespeeld.

De onderlinge verstandhouding is zonder meer goed geweest. Wat ons bindt is natuurlijk het koor dus we kennen elkaar maar de relatief lange periode is toch wat anders dan een lang weekend of midweek wat we al jaren deden.
Het basisprincipe was dat je niks moet. Die kernfunctie van vrijheid heeft goed gewerkt. Als je toch andere plannen had werd dat door iedereen geaccepteerd.

Aangezien de thuisbasis maar een half uur rijden met auto was kon je naar huis om te wassen of anderszins. Eventuele familie- en doktersbezoeken konden gewoon blijven plaatsvinden. Ook eigen bezoek ontvangen was regelmatig aan de orde. Zo is ons gewaardeerde vriendenkring lid Marga Buursink met haar vriendin Thea (de buurvrouw van een van de leden) op een zondagmiddag op bezoek geweest en hebben ze met plezier deelgenomen aan de “happy hour”.

Er zijn ook dit jaar weer twee verjaardagen gevierd en natuurlijk is er toen gezongen . We zijn niet voor niets lid van een koor. Voor het overige is er wat minder uit de kelen gekomen, ondanks de verwoede pogingen van twee leden die daarvoor het een en ander hadden voorbereid. Wel kwam zo nu dan de gitaar of de ukelele te voorschijn en kwamen de zangers wel weer boven drijven.

Aangezien de koorrepetitie i.v.m. corona na lange tijd weer was opgestart werd op de donderdagavond de repetitie wel zoveel mogelijk bijgewoond. De zangers zijn samen ook nog naar een repetitie van het Borns Klein koor geweest en de dames bezochten regelmatig de kledingzaken in Rijssen een prettig stadje om te winkelen voor een ieder.
Een terrasje pikken voor een drankje of een gezamenlijke lunch tijdens het fietsen gingen we zo nu en dan ook niet uit de weg en kon vaak ook niet voorbij worden gegaan aan een ijssalon voor een coupe of een sorbet.
Volgens ingewijde bronnen hebben we in totaal bijna 800 kilometer gefietst.


Het is weer een geslaagde periode geweest. Er was tot 4 oktober geboekt maar de gezien de te verwachten weersomstandigheden werd toch eind september besloten om gezamenlijk af te breken en alles droog binnen te krijgen voor vertrek.

Omdat opnieuw door iedereen de kampeerperiode goed is bevallen hebben we gemeend om ook voor 2022 te opteren voor het September arrangement. De plaatsen zijn weer besproken aangezien er meer kapers op de kust waren voor een plek voor volgend jaar.

Om de kampeerperiode goed af te sluiten werd besloten om gezamenlijk een “warme hap” bij de “Sevenster” in Delden te bestellen. Het was een goed en overvloedig diner waar we elkaar hebben toegesproken : Op naar het volgend jaar.

Rinus Gerritsjans en Hans Kolenbrander