Van de bestuurstafel

28 februari 2021 0 Door Harry van der Mark

Online bierproefavond een succes

Donderdag 11 februari j.l. heeft het KHM een bierproefavond georganiseerd voor haar leden. De 25 deelnemers hebben kunnen genieten van een viertal speciale bieren (met en zonder alcohol) die onder leiding van de heer Willion Kersten stuk voor stuk werden geproefd en beoordeeld. Dhr. Kersten vertelde tijdens de avond veel wetenswaardigheden over bier en over de speciale biertjes in het bijzonder.
25 mannen van het KHM konden elkaar online ontmoeten met behulp van het programma TEAMS. Gelukkig hadden we op 4 februari een ‘Test-bier-proefavond’ georganiseerd, omdat zo’n online bijeenkomst nu eenmaal de eerste keer met het nodige geharrewar gepaard gaat. Een compliment voor alle deelnemers aan deze online bijeenkomst: Na 45 minuten was iedereen online en kon iedereen de basisprincipes van de online bijeenkomst hanteren.
De conclusie aan het eind van de avond was: dit is voor herhaling vatbaar!!!

Online repeteren in onderzoek

Tijdens de bierproefavond werd door een aantal KHM leden gevraagd of het niet mogelijk is om op een of andere manier online te gaan repeteren. Zeker nu het eind van de lockdown voor koren nog niet in het verschiet ligt en het nog wel even duurt voor iedereen is gevaccineerd, is er bij leden de behoefte om online te repeteren.
Op verzoek van het bestuur is Jacco Camphens (die inmiddels ook al veel ervaring heeft in online lesgeven) eens in de materie van het online repeteren gedoken en heeft een advies uitgebracht naar het bestuur. Het advies ziet er zo veelbelovend uit dat het bestuur aan Jacco heeft gevraagd om dit verder uit te werken. Samen met Herbert Nijkamp gaat Jacco het voorstel uitwerken en we hopen binnen een aantal weken te kunnen starten met online repeteren. Zodra we meer nieuws hebben zullen we dit melden!!