Een paar tips voor het thuis oefenen

28 februari 2021 0 Door Herbert Nijkamp

Niet iedereen weet het maar het KHM heeft haar eigen YouTube kanaal, daarop staan partituren om te oefenen, maar ook een paar instructievideo’s hoe je bijvoorbeeld handiger kunt oefenen et MuseScore.
Waaronder antwoord op de vraag “Kan de partituur niet doorlopen, zodat je de volgende tekst al kunt lezen, in plaats van springen naar de volgende regel of bladzijde”.
Een andere vraag, “Waar vind ik u de MuseScore bestanden, want ik zie ze niet of de oefensite”

Antwoord op deze en andere vragen zijn te zien op het YouTube kanaal, ondersteund met welbekende cheatsheets (spiekbriefjes).

Via de volgende links kom je terecht bij de video’s en/of de spiekbriefjes.

Spiekbriefje: Waar vind ik alle bestanden

Uiteraard hebben we hier ook een video over gemaakt, die vind je hieronder:Een video hoe je de partituur mee kunt laten lopen tijdens het oefenen, vind je hieronder:

Tot slot een video hoe je je MuseScore scherm wat kunt “opruimen” zodat er alleen die knoppen op staan die je ook nodig hebt voor het oefenen en voor de rest niets.

Ik ben e ervan bewust dat dit een zeer technisch verhaal is, maar je zult er echt profijt van hebbe, ter ondersteuning ook een spiekbriefje (maar kijk beter eerst de video ander is het spiekbriefje niet te volgen)
Spiekbriefje: Een schoon scherm in MuseScore

Het YouTube kanaal van het KHM, abonneer je (gratis) en je mist niets