Bestuursmededelingen

30 november 2020 0 Door KHMK

Beste leden,

November loopt ten einde en we moeten constateren dat het koor zich in een heel andere situatie bevind. Een maand geleden zijn wij gestopt met repeteren omdat we het zelf niet meer verstandig vonden, nu bevinden we ons in de situatie dat we als amateurkoor helemaal niet meer mogen zingen. Dat is ergens in november besloten en niet op een persconferentie met het grote publiek gedeeld.

Een deel van zingend Nederland vind dat dat zo niet had gehoeven en is een online petitie gestart om de overheid te vragen het zingen, onder strikte voorwaarden, weer mogelijk te maken. We verwijzen jullie naar de link als je er behoefte aan hebt om daarin je stem te laten horen. https://petities.nl/petitions/laat-ons-zingen?locale=nl&fbclid=IwAR3Ep3wrpSWYhmnwyd5ITJlJ6PMXDIqDa7oWAYo6UE-Pxf956iQc9OHMxag

Omdat ons nu verboden is om te zingen, hebben we geen enkel idee wanneer we weer zouden kunnen beginnen. We gaan er echter van uit, dat dat nog niet in januari zal zijn. Omdat het zo lang duurt hebben we besloten om toch wat aan de contributie te doen. We stellen vast dat in de ledenvergadering de algemene opinie was dat de contributie niet omlaag hoefde, om het geld te kunnen besteden aan een wervingsproject na de coronacrisis. Maar we zitten nu in een andere situatie dan toen. Feit is dat we voor onze huisvesting de helft van het normale bedrag kwijt zijn en voor de betaling aan het muzikale kader een kwart minder. Dat geeft ruimte om op voorhand te beslissen dat de contributie van het eerste kwartaal 2021 (incasso half februari) met 25% te reduceren. In elk nieuw kwartaal zullen we beslissen of er, en zo ja welk percentage, gereduceerd wordt.

Zodra de situatie zodanig is dat we zonder risico het koor weer kunnen herstarten, kan dat heel snel. De nieuwe repetitieruimte in het Hazemeijer complex staat in de loop van maart tot onze beschikking. Voor de tussenliggende periode hebben we afspraken gemaakt met Armonia, waar we in de Klankkast terecht kunnen. En als we er geen gebruik van kunnen maken omdat het nog niet mag, hoeven we ook niets te betalen. Onze spullen (podiumdelen, kostuums, zangstukken etc) zijn inmiddels elders ondergebracht.

Het vaccin komt er aan en de meeste van ons staan vooraan in de rij. Er is dus hoopNamens het  hele bestuur wens ik jullie plezierige feestdagen, ondanks het misschien kleinere gezelschap dat je gewend bent. Houd het KHM journaal in de gaten, of maak er zelf een bericht aan (sturen naar de secretaris).Wellicht kunnen we elkaar nog vóór het voorjaar in de ogen kijken.


Het bestuur van het KHM krijgt een aantal leuke initiatieven die we uiteraard met jullie willen delen via het KHM journaal.

Dit willen we jullie niet onthouden in deze periode waarin het persoonlijk contact niet mogelijk is.

Dit betekent wel dat je de komende tijd meer mail krijgt dat er een nieuw bericht op het KHM Journaal te lezen is.

Wij hopen dan ook dat jullie dit, net als wij, waarderen en niet zien als overlast.