Coro-n-aria november 2020

Coro-n-aria november 2020

25 november 2020 3 Door KHMK

Jacco Camphens

Contact: +31 6 1540 9248
jacco@camphens.info
www.jaccocamphens.nl

23 november 2020

Beste Koristen van het KHM,

Wat was het goed dat we na lange tijd niet zingen in september weer rustig konden opstarten, in kleine groepen, en, Corona-proof! Hoe groot was de teleurstelling toen bleek dat het aantal besmettingen toenam en we weer moesten stoppen. Een steeds groter aantal leden besloot al eerder niet meer te komen omdat en dat aantal werd steeds groter naarmate de weken verstreken. Logisch, want vallend in de risicogroep wil je niet ziek worden. Ook al mochten we repeteren, het was niet verantwoord. Na de laatste persconferentie van 17 november zijn koren helemaal gedwongen te stoppen. Dat werd niet zo duidelijk gezegd tijdens deze persconferentie, maar dat bleek wel uit de richtlijnen van het RIVM en van de overheid. Er is ondertussen een petitie gestart om de overheid te bewegen koren die dat willen toch weer de mogelijkheid te geven wat te kunnen doen maar de hele situatie is niet rooskleurig.

Ondertussen naderen we de kersttijd en dat is toch altijd een periode die verbonden is met verbinding, samenzijn en voor ons als koor, mooie kerstmuziek en het geven van mooie concerten. Ik kijk met heel veel plezier en voldoening terug aan al die mooie concerten en ik zou er heel wat voor over hebben om weer zo’n goed en mooi concert te kunnen en mogen geven. Maar de werkelijkheid is anders, het zal dit jaar niet gebeuren. Wanneer ons eerste concert zal zijn en in welke vorm is nog niet bekend. Wat wel hoopvol is is dat er steeds meer duidelijk wordt over de vaccins die worden ontwikkeld. Wanneer we aan de beurt zijn en hoe snel iedereen is gevaccineerd weten we niet maar wat we wel weten is dát het zal gebeuren. Laten we hopen dat het niet te lang duurt.

Even terugkomend op onze mooie kerstconcerten lijkt het me leuk om toch iets te doen, toch iets mee te nemen, terug te halen en te ervaren van elkaar en van de muziek.

Daarom wil ik jullie vragen of je wilt meewerken aan het maken van een soort film waarin je je favoriete kerstnummer kunt laten horen.

Hoe werkt het?

  • Bedenk eerst wat je favoriete kerstnummer is. Dag mag uit ons eigen repertoire zijn (dat is denk ik wel het leukst) maar het mag natuurlijk ook wat anders zijn. Mannenkoor, gemengd- of vrouwenkoor, alles mag.
  • Mail je keuze, de titel naar mij ( jacco@camphens.info ) en stuur eventueel een YouTube link mee. Die link is welkom want ik wil natuurlijk zoveel mogelijk muziek kunnen laten horen.
  • Als bijlage bij deze mail kun je een Videoboodschap of een Worddocument bijvoegen.
  • Mocht je dat willen doen vertel dan in de Videoboodschap of in het Word-document waarom dit je favoriete kerstnummer is. Wil je een videoboodschap maken, neem dit dan op met je mobiel. Misschien zit er wel een leuke anekdote aan het nummer verbonden. Wil je een Word-document maken dan kan dat natuurlijk ook. Ook daarin kun je in je eigen woorden aangeven waarom je dit nummer hebt uitgekozen.
  • Laat je videoboodschap niet langer dan zo’n halve minuut duren. Ook geen hele lange lappen tekst mocht je een Word-document maken.
  • Wil je met z’n tweeën (of meer) iets insturen dan kan dat natuurlijk ook.
  • Wil je niets insturen en alleen maar het resultaat afwachten, ook prima! Niets moet!
  • Om alles te kunnen verwerken in een soort film heb ik wel even tijd nodig, dus graag insturen voor maandag 9 december. De uiteindelijke vorm is afhankelijk van de (en het aantal) inzendingen. Jullie begrijpen dat als ik 50 inzendingen krijg ik het anders moet verwerken dan wanneer ik 10 inzendingen krijg. Bij heel veel inzendingen zal ik iets van een top 15 moeten laten horen denk ik, maar nogmaals, alles afhankelijk van wat jullie inzenden.
  • Je kunt alles mailen naar jacco@camphens.info (vermeld even als onderwerp: Kerst 2020 KHM )

Ik ben benieuwd!

Blijf gezond!!

Groeten, Jacco