Humor

16 mei 2020 0 Door KHMK

Humor
In deze rubriek bijdrages met een humoristische inslag. Leuk om in Corona tijd even op andere gedachten te komen.

Zand (door Jan Paalman)
Tijdens mijn militaire dienst hadden we ook schietoefeningen. We gingen dan naar de schietbaan en lagen op onze buik in het zand met een Uzi in de hand om op een pop te schieten. Die pop stond op 100 meter afstand.

Na afloop van deze schietoefening moesten we uiteraard onze wapens schoonmaken. Soms ging dat zonder controle, maar ook heel vaak niet.  Die keer kwam de majoor zelf voor een controle. Hij nam het geweer van mijn collega om zijn Uzi te inspecteren, zette de loop tegen zijn oog en keek erin. Zeer ontstemt schreeuwde hij: “ Man, man, man  wat een zand in die loop, het lijkt wel een woestijn”.  Waarop de soldaat gevat antwoordde: “jawel majoor, ziet u die kameel ook lopen? ”.  

Twentse humor (Gerard Lammertink)

Va: “Jantje, ie maj’t nich stelln”.

Jantje: “Mer va, ik heurdn net moo zegn dat ie heur hart hebt stolln”.
Va: “Doar heb ik dan ok leamslang veur kregn”.

Oonderwiezer: “As der tien vleegn op n toafel zitt en ie sloat d’r een dood, hoovöl bint d’r dan nog?
Kees: “Den dooi’jn”.

“Is het woar dat den cactus doar mer eenmoal in de hoonderd joar bleui’jt?
“Jewa mevrouw, en a’k leege dan mag ie m bie mie terugbrengn”

Tandarts
Rechter: “Waarom heeft u uw tandarts geslagen?”
Gedaagde: “Hij werkte op mijn zenuwen.”

Goed gezien

Een vrouw met een baby op de arm stapt een bomvolle bus in, kijkt in ’t rond en vraagt een man of hij het kind op schoot wil nemen. Waarom vraagt u dat aan mij vroeg de man, waarop ze antwoordde, u bent de enige die een regenjas aan heeft.

Loterij

Een Amerikaanse werknemer wint een paar miljoen in de loterij.

Prompt belt ie zijn baas.

‘Ik heb al jarenlang zo’n hekel aan je dus ik ben blij je te kunnen melden dat ik nooit meer bij je terugkom’.

Ook een Belgische werknemer heeft een prijs gewonnen, een half miljoen.

Direct neemt hij contact op met zijn baaske:

‘Menneke ik heb al jarenlang zo’n gigantische hekel aan u; ik kom vanaf morgen nog maar halve dagen voor u werken’.