Verhuizing

30 november 2020 0 Door KHMK

Vrijdagmorgen 27  november stond Louis om 08.45 uur bij mij aan de deur om mij op te halen voor de verhuizing van de KHM spullen van het Esrein naar de Beitelstraat.

Hij had zijn auto al omgebouwd tot een mini vrachtwagen want wij moesten de podiumdelen verhuizen. Vanwege corona vertrokken we als 2 gemaskerde mannen richting Oyfo.

Op het Esrein aangekomen stond Roel ons met een bezweet voorhoofd op te wachten, hij had de nodige dozen al naar beneden gesjouwd. Even later verscheen Marius ten tonele. Ook hij had zijn auto omgebouwd tot een DHL pakketdienstwagen want hij zou de dozen verhuizen.

Gelukkig waren de nodige hulptransportmiddelen (o.a. steekwagentje en karretje) aanwezig. Nadat we de eerste lading ingeladen hadden, reden we naar de Beitelstraat waar Henk ons al op stond te wachten. Ook hier waren een paar hulptransportmiddelen aanwezig.

Vervolgens weer terug naar het Esrein voor de volgende lading. Bij aankomst eerst maar eens met z’n vieren een lekkere kop koffie gedronken en even gezellig bijgepraat. Roel had gezorgd voor heerlijke brokken speculaas. Vervolgens weer inpakken en bezorgen bij de Beitelstraat waar Henk inmiddels het nodige had gerangschikt.

Hierna weer Esrein voor lading 3. Roel merkte op dat de kasten ook nog naar beneden moesten. De kasten moesten via de smalle wenteltrap naar beneden gebracht worden en dat was nog wel een hele klus waarbij we ons goede boerenverstand moesten gebruiken. Maar ook lichamelijk moesten we ons inspannen zodat we het zweet op onze rug hadden staan.

Vervolgens, na ingepakt te hebben, weer naar de Beitelstraat. Helaas konden we net niet de laatste stukken meenemen dus moesten we nog een keer rijden. Inmiddels waren bij het Esrein ook Fred en Luuk gearriveerd. Fred had een mooie aanhanger achter z’n auto gekoppeld want hij zou samen met Luuk de kasten en kleding meenemen. Dankzij het goede inpakwerk van Fred en Luuk lukte het om alles in een keer mee te nemen.

Tegen 14.30 uur was de hele klus geklaard en gingen we met een moe maar voldaan gevoel naar huis.

Jan