KHM Dirigent Jacco Camphens neemt afscheid

Dirigent Jacco Camphens van het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor (KHM) heeft aangegeven op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging. Hiermee komt een einde aan 12 jaar dirigentschap bij het KHM. Het koor moet nu op zoek naar een nieuwe dirigent. Er is een vacature opengesteld.

Op 1 januari 2008 is Jacco Camphens dirigent geworden van het gerenommeerde bijna 135 jaar oude Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor. Hij heeft zich sterk gemaakt voor enerzijds het behoud van een rijke traditie en anderzijds bouwen aan een gezonde toekomst voor het koor.
Camphens heeft in zijn 12 jarig dirigentschap het koor getraind op het ontwikkelen van een mooie en evenwichtige koorklank. Daarnaast heeft hij zich ingespannen om naast de bekende mannenkoor muziek, vlot en vernieuwend repertoire te introduceren.Onder zijn leiding heeft het koor prachtige concerten verzorgd. Mooie kerstconcerten in de Hengelose Lambertusbasiliek en de Deldense Blasiuskerk zijn daar voorbeelden van. Het meest vers in het geheugen ligt toch wel de deelname aan de ‘STORK-PROMS’ concerten in september 2018 en het project ‘Do You Remember’ in maart 2019. Bij dat project heeft het koor muziek uit de jaren 60 en 70 ten gehore gebracht, samen met een projectkoor van 38 man en de band ‘Afslag Oele’. Op donderdag 2 juli 2020 verzorgt het koor een afscheidsconcert voor haar dirigent in de Waterstaatskerk te Hengelo.

Het KHM is nu op zoek naar een nieuwe dirigent.